Gedurende deze reis door Calabrië kunt u genieten van de gastronomie van deze regio, de zuidwestelijke punt aan de voorkant van de Italiaanse laars. U ervaart de historie en de rijke mix van culturen van zeer dichtbij. Calabrië is een langgerekt schiereiland met veel verschillende landschappen, beschermde gebieden en ongelofelijk veel natuurschoon.Tijdens deze reis ziet u verschillende facetten van deze fascinerende regio, de bewoners zullen u met open armen ontvangen en u kennis laten maken met de gastronomie en de gastvrijheid van het zuiden.
U verblijft drie nachten in de Agriturismo Le Farnie, ideaal gelegen om het noorden van Calabrië te bezoeken. Een aantal aanraders:
- het Nationale Park Il Pollino
- de oude stadjes Morano Calabro en Altomonte
- een dagje raften op de rivier de Lao
- Civita en de andere Albanese dorpjes
- de archeologische opgravingen bij Sibari
Agriturismo Le Farnie is schilderachtig gelegen op de heuvels van Altomonte, aan de voet van het Nationale Park ‘Il Pollino’. Vanuit uw kamer en het restaurant van de authentieke boerenhoeve kijkt u uit over de vallei, die gedomineerd wordt door olijfboomgaarden. Sinds 1909 wordt op deze agriturismo op traditionele wijze olijfolie geproduceerd. Vraag eigenaren Carlo en Carla maar eens naar de productie van hun olijfolie. Ze zullen u met plezier hun ‘frantoio’ (oliepers) tonen en vertellen over het handmatig plukken van de olijven en het verdere productieproces van olijfolie.
In het restaurant van de azienda kunt u genieten van typische Altomontese en Calabrese gerechten. Uiteraard gebruikt de gastvrouw voornamelijk producten van het eigen land, waarbij de versheid en de biologische teelt van deze producten hoog in het vaandel staan. Wilt u zelf een kijkje nemen in deze bijzondere keuken, dan kunt u tijdens een kookcursus zelf leren hoe deze gerechten worden bereid of u participeert in de activiteiten op de boerderij. In het restaurant van de azienda kunt u genieten van typische Altomontese en Calabrese gerechten. Uiteraard gebruikt de gastvrouw voornamelijk producten van het eigen land, waarbij de versheid en de biologische teelt van deze producten hoog in het vaandel staan. Wilt u zelf een kijkje nemen in deze bijzondere keuken, dan kunt u tijdens een kookcursus zelf leren hoe deze gerechten worden bereid of u participeert in de activiteiten op de boerderij. Tripjes per mountainbike of te voet in de omgeving zijn manieren om lekker te ontspannen. Op de azienda zelf is een jeu-des-boules-baan en een pingpongtafel. Voor tips over dagtrips en excursies in de omgeving staan de vriendelijke eigenaren Carla en Carlo altijd voor u klaar.